fbpx

“Yess! Petten die overal heen vliegen” op Concours Schiedam

7 november 2017 Geplaatst door: Marvin Schaap Jeugd Rijnmondband

Half 7 ’s ochtends, mijn wekker gaat. Vandaag is het zover: het concours waar we zo lang naartoe hebben gewerkt. Het is al mijn derde keer, dus het is niet nieuw meer voor mij. Ondanks dat, zit er toch wel een beetje spanning in voor mij. Hoe gaat mijn been hierop reageren, aangezien ik nog herstellende ben van een spierscheuring. Het is 8 uur, ik ben in de Margriethal vanwege het vlechten. We hebben iets eerder afgesproken, omdat we zeker willen weten dat de vlechten goed zitten. Daarna gaan we omkleden en instrumenten uitpakken, sommige blazers poetsen de instrumenten nog een beetje. We gaan naar boven, even inspelen en stemmen. Dan gaan we naar beneden om klaar te staan voor ons optreden. Daar staan we dan, achter het doek te wachten totdat we mogen beginnen. We wensen elkaar succes en omhelzen elkaar, soort van traditie. Youri krijgt een seintje dat we mogen beginnen. De laatste keer dat ik nog even kan doornemen wat ik moet doen.

We stellen op om Rijnsburg te gaan spelen. Hierna lopen we een parcours met de mars Marching On. Het gaat goed! Niet perfect, maar wel goed. We gaan tevreden het veld af. Bij de prijsuitreiking gaan wij als eerste met eigen muziek op. De andere korpsen komen na ons op, op onze muziek. Nu is het wachten op de uitslag.

De punten worden verteld op volgorde van het programma, wij zijn dus als eerste. De afspraak was: bij 85 punten of hoger petten gooien, ben benieuwd! Concerterend met Rijnsburg: 85,33! Yess! Vreugde, petten die overal heen vliegen, gejuich van onze supporters, en vooral de omhelzingen van elkaar! Marcherend met Marching On: 84,67! Net geen 85 punten, maar we zijn wel trots. Nu kijken hoe de rest het gedaan heeft. De rest is niet over ons heen gegaan, we zijn 1stevan de ochtend! Alle korpsen gaan het veld af, wij gaan als laatste. Een rondje langs alle tribunes, levert nog meer gejuich en nog meer blijdschap op. We zijn trots, we zijn gewoon 1ste van de ochtend!

Een paar van ons blijft om de rest van het Concours te bekijken, waaronder ik. De prijsuitreiking begint en Youri staat klaar in zijn uniform. Er zijn nu twee mogelijkheden: we zijn 1ste  van de dag geworden, of Youri is de beste maître van de dag. Iemand is boven onze punten uitgekomen, dus er is nog maar één optie over. Youri is de beste maître van de dag! Weer blijdschap en gejuich, geweldig! Als kers op de taart mag hij voor de dagwinnaar lopen! De jongste maître is toevallig wel de beste!

Ondanks deze mooie dag, is er wel iets minder leuks. Jilani, Victor en Stella hebben hun schoenen laten staan, dit was hun laatste optreden met de jeugd. We gaan ze missen bij de jeugd, maar we wensen ze veel geluk bij de senioren!

Bij deze laat ik ook weten dat ik trots ben op ons allemaal!