fbpx

Jeugd Rijnmondband

De Jeugd Rijnmondband bestaat uit een kleine groep van enthousiaste kinderen (jongens en meisjes) in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar. De huidige bezetting bestaat uit saxofoons, baritons, trombones, trompetten, snare drums, bekkens en een grote trom welke ons orkest een eigen sound geeft!

Jaarlijks zijn wij te horen bij diversen taptoes, optochten zoals avondvierdaagse, lampionnenoptocht en sinterklaasintochten. Naast de vele optredens neemt de Jeugd ook deel aan concoursen of manifestaties om zich te kunnen meten aan collega jeugd verenigingen en om op een “hoog” niveau te kunnen presteren. De muzikale leiding is in handen van Jitske Hoogenboom en Dennis Smits en de showinstructie door Marvin Schaap en Jaimy Schaap.

De Jeugd Rijnmondband is opgericht in 1938, als onderdeel van de Harmonie, welke in 1966 haar naamswijziging heeft ondergaan naar de Rijnmondband. In 2018, tijdens het 80 jarig bestaan, heeft de Jeugd Rijnmondband een nieuw fris uniform aangemeten gekregen, door deze frisse lichtblauwe keur met een zwarte broek met rode band zien ze er stralend uit!

De show die wij op dit moment spelen heeft als Thema Disney, daarin hoor je verschillende klassiekers zoals Belle en het Beest, de Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje en de Zeven dwergen, Jungle Book en Pochahontas. Wij repeteren van 18:45 tot en met 20:00 uur aan de van Deventerstraat 34 in Schiedam en regelmatig ook in de sporthal of buiten op zater- en of zondag voor het instuderen van onze show. Ook de leerlingen in de interne muziekopleiding van de Rijnmondband nemen regelmatig deel aan deze repetities om zo ook samen te leren spelen.

Voorzitter: Annette van der Steen
Secretariaat: Saskia van der Putten
Jeugdleider: Benjamin Brussaard

Wil je meer weten?

Mail naar jrb@rijnmondband.nl óf vul onderstaand contactformulier in.