fbpx

Weekendoptreden Iserlohn

11 juli 2018 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband

Het weekend van 6, 7 en 8 juli stond al een tijdje gemarkeerd in mijn agenda. Gezellig met z’n allen een weekendoptreden in Iserlohn bij de lokale schuttersfeesten! Bij aankomst bij de jeugdherberg op 20 minuutjes van de feestlocatie werden direct de uniformen aangetrokken voor een kleine optocht om kennis te maken met de stad en het publiek. Na een klein concertje op een pleintje in de winkelstraat vertrokken we naar de 4e compagnie van de schuttersvereniging, die wij dit weekend zouden begeleiden! Na een bekertje water liepen we via een groot plein, waar alle verenigingen samen kwamen, naar de Alexanderhöhe, een heuvel waarop de feestlocatie was. Het was een groot feestterrein, waar een grote tent stond, maar ook kleinere kraampjes en tentjes die minstens zo gezellig waren. Ook hier speelden we nog een aantal nummers en het publiek -wat in grote getalen aanwezig was- swingde lekker mee op de tonen van onder andere Hey Soul Sister! Na dit kleine concert gingen we met de bus terug naar de jeugdherberg en hebben we onder genot van een hapje en een drankje nog een gezellige avond gehad.

Zaterdagochtend was voor menigeen een pittig begin van de dag; de wekker ging al om 7 uur voor het ontbijt en de avond ervoor was het na het concert toch al best laat geworden. Met frisse moed en een heerlijk ontbijt achter de kiezen gingen we richting Iserlohn voor een parade, waarbij de schuttersvereniging in de parade aan zou sluiten. Het was erg warm deze dagen, dat hebben we geweten ook! Gelukkig kregen we bij aankomst bij de 4e compagnie de mogelijkheid om even te zitten, wat te drinken en rustig voor te bereiden op de aankomende warme dag. Na een drankje speelden we als dank nog een aantal nummers voor de aanwezigen bij de 4e compagnie, waarna we richting het startpunt van de parade marcheerden. Hier aangekomen zagen we ook de andere Nederlandse korpsen voor het eerst, en na een praatje was het wederom tijd om op te stellen voor het begin van de parade. Na een flinke mars door Iserlohn kwamen we bij de voet van de Alexanderhöhe aan om deze wederom te beklimmen, deze keer moesten we enkel via de steile zijde. Deze is zo stijl, dat de organisatie het verbied om spelend deze heuvel op te gaan! Na een hele snelle waterpauze waren we klaar om de heuvel te beklimmen, en dat was toch best een wandeling! Gelukkig hadden we bij aankomst tijd voor de lunch, waarbij we weer op het terrein konden genieten van een heerlijke curryworst.

Na een verzadigende lunch was het wederom tijd voor een concertje, waarbij we verspreid over een uur allebei de shows zouden spelen. Een heerlijke plek in de schaduw was de locatie om het massaal aanwezige publiek te vermaken met de muziek van Soulmates en La Balle Rouge. Al met al was dit supertof om te doen, het publiek vermaakte zich super en het werd een feestje! Na dit concertje gingen we met de bus richting het stadion om de finale van de taptoe van zondagochtend te oefenen met de andere korpsen, en daarna kregen we een maaltijd om vervolgens terug te gaan richting het feestterrein op de Alexanderhöhe! We hadden vrije tijd, dus we konden genieten van het feest wat al gaande was, en hebben ons geweldig vermaakt met onder andere een Nederlands dweilorkest, de eigen locatie van de 4e compagnie en alle supergezellige locaties over het terrein! Om 11 uur terug in de bus naar de jeugdherberg, wat uitliep op een heerlijke terugreis. Bij aankomst sommigen snel het bed in voor morgen, een aantal anderen besloten nog even buiten te zitten met een verdiend drankje.

Op zondagochtend hadden we een halfuurtje langer voor het ontbijt, waarna we de kamers op hebben geruimd en richting taptoeterrein zijn gegaan. Hier ingespeeld en klaargemaakt voor onze show, waarna we ook naar de shows van onze collega’s hebben kunnen kijken. Wederom een enorme aanwezigheid qua publiek, de lokale media melden 3000 aanwezigen bij de taptoe, oftewel; een prachtig scenario om een topshow te laten zien! Als laatste liepen we op, en na een geweldige show een staande ovatie van het publiek, die duidelijk lieten merken dat ze de show heel erg gewaardeerd hadden! Een beter gevoel bestaat toch niet! Wij bleven vervolgens op het veld voor de gezamenlijke finale, en na de finale was het tijd voor een welverdiende lunch.

In de middag stond wederom een parade op het programma, waarin dit keer veel meer verschillende verenigingen en clubs aan mee deden! Wederom een hele warme parade maar het massaal aanwezige publiek zorgde voor heel veel energie. Ook vandaag werd de Alexanderhöhe beklommen aan de steile zijde, waarna alleen een klein afscheidsconcert in de tent nog tussen ons en het vertrek richting Nederland stond. Na een pauze van anderhalf uur was het dan ook tijd om afscheid te nemen in de tent, waarbij we wat lekkere popmuziek hebben gespeeld en dat pakte het publiek heerlijk op! Ondanks de smeekbede van het publiek om een ‘zugabe’ was het hoog tijd om te vertrekken richting Nederland, en liepen we onder luid applaus de tent uit om met een goed gevoel richting Nederland te vertrekken. Rond een uur of half 12 weer terug in Schiedam, om lekker het bedje op te zoeken en de slaap van de afgelopen dagen terug in te halen. Het was top!

Joas van Gelder