fbpx

Taptoe Delft 2018

11 september 2018 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband

Afgelopen weekend waren wij te gast bij de mooiste buitentaptoe van Nederland: Taptoe Delft. Een druk programma, maar ontzettend leuk om aan deel te nemen. We begonnen het weekend met diverse repetities op donderdagavond.

Vrijdag vertrok de bus om 19:00 uur richting Delft. Daar aangekomen was het vrijwel meteen omkleden en inspelen zodat we op tijd klaar zouden staan voor de bandpresentatie. Na de opening, gespeeld door de Floraband, presenteerden alle korpsen zich, zoals gebruikelijk bij Taptoe Delft, aan het publiek met de mars Sohaj. Na de Engelse counter verlieten wij het terrein, de kerk in om vervolgens direct in de showopstelling klaar te staan. Amper 30 seconde later vloog de deur open en werd het terrein gevuld met de klanken van Lady Marmelade. Prima show gelopen, nog twee te gaan. Voor de trompettisten was er nauwelijks tijd voor een slokje drinken, zij moesten zich direct naar hun opstelplaats begeven voor de Trumpet Battle. Na de show van Takostu brak de strijd los. Trompettisten uit het hele land aangevuld met trompettist van de Rijnmondband en de Floraband, speelden onder begeleiding van Exempel een stuk gearrangeerd door Rob Balfoort. Met stukken uit onder andere Trumpet Voluntary en de Raiders March werd het een heuse battle. Na de shows van Advendo, Floraband, Grey Coats, Exempel en het presidentieel orkest van de Republiek Moldavië was het tijd voor de finale. Wij verzorgden de opmars met Concordia waarna gezamenlijk het stuk Barcelona van Freddie Mercury, met zang van Karin Hertsenberg en Tony Neef, werd gespeeld. Compleet met vuurwerk en al, wat het nummer extra spectaculair maakte. Hierna volgden nog het koraal Abide with me, het taptoesignaal en het Wilhelmus. De taptoe werd besloten met de mars Sohaj waarop alle korpsen gezamenlijk afmarcheerden. Bij de omkleedruimte aangekomen was het snel omkleden en de bus in, zodat we nog wat uurtjes slaap konden pakken voor dag twee.

Zaterdag vertrokken we om 10:30 uur voor de straatparade. Alle negentien korpsen liepen een rondje door het centrum van Delft waar het al lekker druk was. De straatparade begon met een kleine presentatie op het taptoeterrein. Na een klein half uurtje later waren we weer terug bij de omkleedruimte en hadden we nog een klein uurtje tot het inspelen voor de tweede taptoe van dit weekend. Ook nu hebben we weer een prima show gelopen, en voor sommigen zal deze show voor altijd bijblijven! Tijdens de afmars maakten we een extra rondje en werden we voor het publiek stilgezet. De vraagtekens straalden er van af, totdat Jeroen met de microfoon voor ons kwam staan en Nicole naar voren vroeg: ze zei JA! Ontzettend leuk, van harte gefeliciteerd!

Na de middagtaptoe was er nog wat tijd om in het centrum wat te eten zodat iedereen het energieniveau weer kon aanvullen voor de laatste show van dit weekend. De zaterdagavond heeft toch iets extra bijzonders. De tribune zitten voller, de sfeer is goed en de lichtshow tijdens de show is fantastisch! Geeft net iets extra’s aan je show. Ook nu weer een prima show gelopen. Ik denk dat we best tevreden mogen zijn over de afgelopen twee dagen.

Zaterdag op zondag is wederom een kort nachtje om bij te komen: om 09:00 vertrekt de bus weer voor een Bloemencorso in Lichtenvoorde. Een druk weekend, maar mooie hobby!