fbpx

Première ‘A Day in the Park’

8 juli 2019 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband

Donderdagavond, 1800 uur: op naar Dendermonde. Hier presenteren wij onze nieuwe show tijdens de start van Denderende Donderdag. Na een kleine busreis stapten we met veel zin de bus uit. Wellicht waren het de zenuwen waardoor iedereen toch iets drukker was dan normaal. Een première is dan ook altijd wel een beetje spannend. Veel tijd om daarover na te denken was er niet. We hadden tien minuten om ons om te kleden en klaar te staan voor de bandpresentatie. Onder begeleiding van onze muziek presenteerde ieder korps zich op het veld, wat overigens goed vol zat met publiek! Het taptoeterrein was verre van ideaal, maar dat mag de pret niet drukken.

Na de bandpresentatie hadden we nog een paar minuutjes voordat Damiën het teken tot opstellen gaf. Daar gaan we dan… Het begin is altijd wat onwennig, iedereen in uniform, wie is nou wie? Maar na de eerste paar maten heb je dat ook weer door. Het publiek reageert enthousiast. Er wordt hier en daar zelf meegeklapt en bewogen. Na de laatste noot klonk er een toch wel luid applaus en hier en daar een ‘bravo!’. Ik denk dat we voor de eerste keer wel tevreden mogen zijn, ookal zijn we dat zelden, noem het kritisch. Nog een korte finale en we kunnen weer terug de bus in. Zondag nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zondagochtend, 09:30 uur: er staat een leuk optreden op het programma. Blow! Festival in Kerkrade. Georganiseerd door het WMC, maar dit keer gelukkig zonder al die spanning. Na aankomst wordt ons eerst een lunch aangeboden en is er nog tijd om van het zonnetje te genieten. Na een klein uurtje is het tijd om om te kleden, in te spelen en op te stellen voor de streetparade. We vertrekken met Emblem, die er gelijk lekker op zit. We hebben er zin in! Zodra we de eerste bocht doorkomen staat het aan beide kanten vol met publiek, dit geeft toch wel een extra energieboost. Veel applaus en geroep vanaf de zijkant, daar kan ik wel van genieten. Na een kort rondje mars kwamen we weer aan bij de omkleedruimte waar tevens het taptoeterrein was. Als het laatste korps binnenkomt, is het tijd om op te stellen, wij zijn als eerst aan de beurt. Ook hier reageert het publiek enthousiast op de nieuwe show. Vooral het laatste deel wordt goed ontvangen. Ook leuk om het publiek zo dicht op het veld te hebben staan. Het gevoel is vandaag toch beter dan donderdag.

Een taptoe zonder finale is ook wel eens leuk. Gelijk omkleden, nog even luisteren naar de andere korpsen en direct de bus in. Nog een korte stop bij de Burger King en door naar huis. Het was een lange maar geslaagde dag met veel enthousiast publiek. Dat zijn toch de mooiste optredens.

Aankomend weekend beginnen we de vakantie met de jaarlijkse barbecue en zijn in september weer terug voor het naseizoen.

Er staan nog wat mooie optredens op het programma! Benieuwd naar onze nieuwe show? Kijk dan even in de agenda wanneer we in de buurt zijn!

Valerie Osephius