fbpx

Open Repetitie

19 oktober 2017 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband

Op vrijdagavond 6 oktober organiseerde de Rijnmondband een open repetitie. Met elf extra muzikanten en een aantal bezoekers, beloofde het een drukke bedoening te worden in ‘de aula’. Het is altijd leuk om zoveel belangstellenden een kijkje in de keuken van de Rijnmondband te kunnen laten nemen.

Rond kwart voor acht werd iedereen welkom geheten in de barruimte en werd de vereniging kort  geïntroduceerd aan alle aanwezigen. Natuurlijk is de Rijnmondband bij niemand echt onbekend, maar altijd goed om de minder bekende feitjes een keer te benoemen.

Om kwart over acht konden we echt van start gaan met de muzikale repetitie. De blazers begonnen met een aantal toonladders en een paar koralen, omdat dit “de basis vormt van elk orkest in elk muziekstuk”. Vervolgens werd er een nieuwe mars gespeeld en werden de tango uit La Balle Rouge en Lady Marmelade extra onder handen genomen door de blazers. Na een korte pauze sloot het slagwerk aan en konden we nog een paar extra nummers doornemen, waaronder March of the Resistance en de gehele show La Balle Rouge. Een mooi veelzijdig programma voor de meespelende muzikanten.

Na de repetitie werd er uiteraard nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje. Hopelijk hebben de deelnemers zich net zo vermaakt als ik tijdens de open repetitie.

Doe jij de volgende keer (weer) mee? Mail dan naar: m.schaap@rijnmondband.nl

Jorrit Penninga