fbpx

NK Jeugd in Huizen op 29 juni 2019

2 juli 2019 Geplaatst door: Marvin Schaap Jeugd Rijnmondband

Eindelijk was het zover, zaterdag 29 juni 2019. We gaan naar Huizen.

Er is al weken gerepeteerd op de show door de leden van de JeugdRijnmondband, om de puntjes op de wel bekende i te zetten. Met de repetities was het warm, op de zondagmiddagen, maar de JRB-ers waren gemotiveerd om goed voor de dag te komen op het NK. Ook de leerlingen hebben hard gerepeteerd. Het muziekstuk uit het hoofd leren en dan nog lopen erop, het valt allemaal niet mee. Spannend is het voor iedereen.

Om half 9 in de ochtend stappen we in de bus en we hebben er allemaal zin in. Zelfs Michiel (de dirigent) is mee, super leuk. De kinderen zingen uit volle borst de hele reis. Als ze nog maar puf hebben straks……

Aangekomen in Huizen zijn de polsbandjes opgehaald en omgedaan en gaan we richting kleedkamers. Doordat de bus iets verder weg stond, duurde het even voordat alle spullen ook daar waren. De leerlingen zouden als eerste het veld op gaan om 10.45 uur, dus snel omkleden en wat inspelen. De JRB-ers hadden nog tot 13.00 uur de tijd en gingen met zijn allen naar de tribune om de leerlingen aan te moedigen. De tribune liep al aardig vol en er zaten veel ouders.

Ja hoor, de leerlingen worden aangekondigd voor hun optreden. Anouk begeleidde de groep leerlingen het hele parcours. De zenuwen waren van de koppies af te lezen. Maar wat deden ze het goed, zelfs de Engelse counter ging goed, wat een hoop applaus betekende vanaf de tribune. Het blijft moeilijk alles tegelijk te doen, spelen en lopen, maar de leerlingen hebben zich er goed doorheen gespeeld. Onder luid applaus gingen de leerlingen van het veld af en moe, maar tevreden kregen ze van de organisatie drinken en ook de begeleiders gaven extra water. Nu was het wachten tot de grote finale om 16.00 uur.

De JRB ging rond half 1 richting de kleedkamers, de haren van de meiden werden ingevlochten en het uniform kon aan. Even inspelen in de toegewezen zaal door de organisatie en toen met stille trom naar het veld. Om kwart over twee zouden ze aan de beurt zijn. De ladyspeaker kondigde de JRB aan en onder luid applaus begonnen ze aan de opmars. Ook bij de JRB-ers kon je de spanning zien. Het klonk: Youri start show! Wat een energie straalde de JRB uit, goed gespeeld en een goede show neergezet. De drumbreak kreeg een groot applaus vanaf de tribune, het blijft ook een tof gezicht, Jenaro boven iedereen uit en dan spelen. Het laatste nummer klonk en toen de slagwerkers met de stokken de lucht in gingen begon de gehele tribune mee te klappen. Wat een gaaf gehoor was dat, super. Na de laatste noot klonk dan ook een welverdiend applaus. Na de afmars was er ook voor de JRB-ers drinken vanuit de organisatie, keurig geregeld. Nu maar weer afwachten tot de grote finale.

Vanwege de warmte had de organisatie besloten dat alleen de tamboer-maitres in uniform het veld op hoefden, de korpsen mochten zelf bepalen wat de rest van de leden aan had. Bijna elk korps had ervoor gekozen alleen het band T-shirt aan te doen op eigen broek. Er zou ook niet worden gespeeld, goede regeling van de organisatie gezien de warmte op het veld. De uitslagen werden voorgelezen. De leerlingen kwamen uit in de Kidsklasse en behaalden een score van 57,19. Voor een eerste keer hebben ze het goed gedaan. Omdat ze de enige zijn die in deze klasse uitgekomen waren, waren ze automatisch eerste en kregen ook de kampioens-vlag uitgereikt. Voor alle kinderen was er ook een medaille. Na het uitreiken van de prijzen op de mars, was het de beurt aan de prijzen op de show. Met een mooie score van 69,88 punten behaalden de JRB een 6eplek. Ook voor de JRB-ers is er een medaille. Tevreden met het resultaat konden we het veld af.

Door de organisatie werd nog een barbecue aangeboden met muziek van een DJ. We hebben nog met zijn allen gegeten en rond half zes begonnen we aan de terugreis.

Dank gaat uit naar de goede organisatie, alles was goed geregeld en verzorgd.

Onze felicitaties gaan naar alle deelnemende korpsen en in het bijzonder naar Jong Pasveer uit Leeuwarden op show en naar Jong K & G uit Leiden op mars. Van harte gefeliciteerd met jullie 1eplaats.

Het was een geweldige dag en ik kan alleen maar zeggen dat ik waanzinnig trots ben op deze groep.

Annette