fbpx

KiKa Taptoe

8 februari 2018 Geplaatst door: Marvin Schaap Jeugd Rijnmondband Rijnmondband

Eén van de mooiste dingen die je kunt doen is toch wel belangeloos meewerken aan een taptoe voor het goede doel. Afgelopen zaterdag stonden de Rijnmondband en Jeugd Rijnmondband beide op het programma van de Kika taptoe in Gorinchem. De jongens en meisjes van de JRB mochten deze avond beginnen met hun show Golden Oldies Grooves. De show werd door het aanwezige publiek goed ontvangen. Onder luid applaus verlieten zij het veld en maakten ruimte voor de nummer twee op het programma.

Na de pauze was het de beurt aan de Rijnmondband. Na de winterstop, die altijd te lang duurt, was het eindelijk weer zover. Tijd om het publiek te vermaken met La Balle Rouge. Ook hier was het publiek zeer enthousiast. Wij werden dan ook beloond met een lang en hard applaus van de zo goed als uitverkochte tribune. Na onze show waren er nog twee korpsen tot de finale, wat ons de tijd gaf nog even af te koelen.

Samen met de Jeugd Rijnmondband betraden wij het veld en speelden we Marching On als opkomst voor alle andere korpsen. Gezamenlijk speelden we Highland Cathedral, Abide with me en het Wilhelmus. Na het spelen van deze stukken en het bedanken van de sponsoren werd eindelijk het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Eén van de muzikanten van Laurentius Voorschoten, zij heeft recent een onderzoek gedaan naar een vorm van leukemie, kreeg de cheque symbolisch overhandigd en mocht het bedrag bekendmaken. De toegangskaarten en de verkochte beren hebben maar liefst een bedrag van €6052,- opgeleverd! Dit bedrag gaat volledig naar de Stichting Kinderen Kankervrij!
De avond werd afgesloten met de Bredasche Mars waarop ieder korps het veld verliet.

Al met al een mooie avond. Het is natuurlijk treurig dat zoiets überhaupt nodig is, maar geweldig dat er zoveel mensen bereid zijn zich belangeloos in te zetten voor deze stichting.
Graag wilde ik afsluiten met het bedanken van onze busmaatschappij Nooteboom Tours voor het volledig belangeloos ter beschikking stellen van twee bussen voor dit optreden!