fbpx

Een optreden in corona-tijd

30 september 2020 Geplaatst door: Marvin Schaap Jeugd Rijnmondband

Een paar maanden geleden werd ik benaderd door de manager van Door Vriendschap Sterk uit Katwijk of er interesse was voor de JeugdRijnmondband om mee te doen aan een laagdrempelig festival voor jeugdkorpsen genaamd Strijd Aan Zee. Na overleg, gezien de corona-tijd, besloten om mee te gaan doen. Ondanks de maatregelen kon de JeugdRijnmondband er toch naar toe werken om mee te doen op de mars.

Spannende tijden, gaat het wel door, gaat het niet door, telkens veranderde er wel wat in de maatregelen van de Overheid. Toch is de JRB doorgegaan met repeteren voor dit festival en uiteindelijk kwam het verlossende woord, het gaat door.

Een uitgebreid draaiboek, alle corona-maatregelen in acht genomen, gaf ons een goed gevoel en zo reisden we op zaterdag 26 september af naar Katwijk. De kinderen hadden er zin in en uiteraard was er ook de spanning, voor de nieuwelingen, maar ook voor de “ouderen”, het is toch een wedstrijd.

Alles was perfect geregeld door de organisatie, ieder korps een eigen ruimte om om te kleden. Er stonden broodjes en voor iedereen was er een goodie-bag, echt leuk.

Na het omkleden in de auto’s naar het sportpark, waar we ook een plek kregen toegewezen. Leuk om de andere korpsen weer te zien en even bij te kletsen met de begeleiders.

Om 18.00 uur werd het festival geopend door de speaker en het eerste korps kon opmarcheren. Wij waren als vierde korps aan de beurt. Het optreden verliep niet helemaal vlekkeloos, maar al met al een mooi optreden om trots op te zijn. Nu was het wachten op de finale. Na het showoptreden van Jong DVS was het opstellen. Op muziek van St. Sebastianus liepen de korpsen het veld op voor de prijsuitreiking. We behaalden de vierde plek, met een grote beker, oorkonde en een medaille voor alle kinderen. Jong Floraband gefeliciteerd met de 1e plek.

Na de finale konden we weer richting het clubgebouw van DVS. Tevreden en blij dat ze weer in uniform mochten optreden kijken we terug op een zeer geslaagde dag. Goed georganiseerd en hopelijk krijgt het een vervolg.

 

Annette van der Steen