fbpx

Druk weekend voor Jeugd Rijnmondband

28 mei 2019 Geplaatst door: Marvin Schaap Jeugd Rijnmondband

Druk weekend, drie optredens binnen 24 uur. Hoe vaak je dat al hebt gehad, het blijft toch zwaar. Als eerste begonnen we op vrijdagavond met een avondvierdaagse in Zuidland. Ondertussen zijn we al aardig bekend in Zuidland, want we komen hier best wel vaak. Avondvierdaagsen zijn altijd wat zwaarder, omdat ze zo lang zijn en omdat je vaak moet stoppen tussendoor zodat de rest het kan bijhouden. Dat het warm was hielp ook niet echt mee, maar het is in ieder geval beter dan regen. Gelukkig kregen we er heel veel waardering voor, waardoor het wat minder erg was.

De dag daarna gingen we naar Rotterdam en Zoelen, twee shows. Eerst naar Rotterdam, waar we begonnen met een stukje lopen om naar het taptoeterrein te komen. De show ging hier best goed, de energie zat er bij ons allemaal wel in. Hier deden we niet mee aan de finale, omdat we zo snel mogelijk door moesten naar Zoelen. Dus we zitten in Rotterdam te wachten op de bus, zodat we door konden naar Zoelen, komen de andere korpsen ook alweer terug lopen. Ach ja, nu konden we hen even aanmoedigen. In de bus waren we allemaal aardig druk, zijn we vaak tussen de optredens door. Om even een beetje rustig te worden en voor de teambuilding, doen we dan vaak ‘drie maal drie is negen’.

In Zoelen was het een jeugdshowavond. De show ging beter dan in Rotterdam, waar we allemaal blij en trots op waren. Ik deed niet mee aan de finale, omdat ik niet goed meer kon lopen. Het was een gezellig, hectisch en vermoeiend weekend!

Zoï Droog