fbpx

Artistiek team Rijnmondband op volle kracht!

17 oktober 2019 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband

De Show- & Marchingband van de Rijnmondband Schiedam heeft zich de afgelopen weken versterkt met twee bijzonder vakkundige namen. De Schiedammers hebben Anno Appelo aangesteld als dirigent. Marcel van Raaij (oud-dirigent 1999 – 2014) neemt de rol van artistiek leider op zich.

Anno Appelo begon zijn muzikale carrière als slagwerker. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde hij Slagwerk en HaFaBra directie. Anno is als slagwerker onder andere werkzaam geweest bij het Nederlands Balletorkest en het Philharmonisch orkest. Anno Appelo is voornamelijk werkzaam in de Brassband wereld. Met zijn uitgebreide ervaring in de brassband wereld zal Anno de Rijnmondband helpen naar een hoger muzikaal niveau.

Naast een nieuwe dirigent is er een artistiek leider aangesteld binnen de vereniging. Marcel van Raaij zal deze rol binnen de Rijnmondband op zich nemen. Hij zal zich bezig houden met de artistieke koers van de vereniging en de samenhang tussen de muzikale en visuele instructie verzorgen..

De Rijnmondband is erg blij met de komst van Anno en Marcel. Het artistiek team van de Rijnmondband bestaat op dit moment uit Marcel van Raaij (artistiek leider), Anno Appelo (dirigent) en Dennis Smits (slagwerk instructeur). De showinstructie is in handen van Erwin de Jong, Pim van Kan, Patrick Voshol en Marije Scholl-Gelderblom.

Persbericht: 16 oktober 2019

NOOT VOOR DE REDACTIE; VOOR VRAGEN EN VERDERE TOELICHTING:
Rijnmondband Schiedam

Marvin Schaap
PR-Manager
m.schaap@rijnmondband.nl