fbpx

Vacature Dirigent JRB

De Jeugd Rijnmondband (JRB) Schiedam is per direct op zoek naar een dirigent/instructeur voor de algehele muzikale leiding en de blazerssectie.

De Jeugd Rijnmondband is een jeugdig en enthousiast orkest in drumfanfare bezetting (trompet, altsax, tenorsax, bariton en slagwerk) en speelt marsen, popmuziek en een showprogramma. De JRB heeft ca. 15-20 jonge muzikanten tussen de 8 en 16 jaar oud. De muzikale repetities zijn op de vrijdagavond van 18.45 tot 20.00 uur.

Als muzikaal leider ben je verantwoordelijk voor de muzikale repetities voor de blazerssectie en de gezamenlijke repetities. Je bent een team met de slagwerkinstructeur en de show-instructeur/choreograaf van het jeugdkorps. Je stemt periodiek af met de coördinator opleidingen (er zijn jaarlijks ca. 10 leerlingen vanuit de Music-Kids in opleiding) en de docenten van de interne muziekopleiding over instroom van muzikanten en met het instructieteam van de Rijnmondband over doorstroom naar de show- & marchingband. Ook stem je af met de commissie Jeugdzaken over het wel en wee van de muzikanten.

De dirigent/instructeur van de Jeugd Rijnmondband:
- Heeft het werken met jongeren hoog in het vaandel.
- Heeft een achtergrond en opleiding heeft als (semi) professioneel muzikant (liefst koperblazer).
- Heeft affiniteit met de mars- en showmuziek zodat de instructie toegesneden kan worden op het optreden tijdens marsen en shows.
- Is beschikbaar is op de vrijdagavond.
- Kan goed functioneren in teamverband.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform de adviesbedragen voor dirigenten en instructeurs van de Vrije KNTV (Koninklijke Nederlandse Toonkunstenaars Vereniging) en van de BvOI (Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs).

Geïnteresseerd in deze functie of meer informatie? Neem dan contact op met:

Jorrit Penninga
Secretaris Rijnmondband
secretariaat@rijnmondband.nl