fbpx

Taptoe Willebroek, België

11 september 2018 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband

Na het bloemencorso in Winterswijk, vorige week, stond dit weekend taptoe Willebroek op het programma. De eerste taptoe na de vakantie is toch altijd een beetje spannend. Gelukkig hebben we nog een showrepetitie gehad, want je zou bijna vergeten waar je ook alweer heen moet. De busreis was maar anderhalf uur, daarentegen moesten we wel zo’n twee uur na aankomst wachten tot de finalerepetitie. Samen met de andere deelnemende korpsen werd het finalestuk Highland Cathedral gespeeld waarna wij samen met Brassband Willebroek, WMC-kampioen Brassband, onze WMC mars Concordia doorspeelden.

Na de finalerepetitie was het tijd om om te kleden en in te spelen zodat we enigszins warm gespeeld aan de straatparade konden beginnen. Na een kort stukje richting het taptoeterrein was het wederom wachten, aangezien wij de één na laatste deelnemer waren. Alle shows werden ingeleid door een muziekstuk van Brassband Willebroek.

Het was behoorlijk druk op het plein en het weer zat mee, de ideale omstandigheden om een goede show neer te zetten. Gedurende onze show was het publiek erg enthousiast. Ieder deel werd beloond met een luid applaus en hier en daar een ‘bravo!’. Ik denk dat we best tevreden mogen zijn, zo na de vakantie.

Na de show konden we nog even een slokje water nemen, om ons vervolgens klaar te maken voor de finale. Samen met Brassband Willebroek verzorgden wij de opmars van de finale. Na Highland Cathedral en een kort dankwoord verlieten alle deelnemers op eigen muziek het taptoeterrein.

Foto’s: Jesse Leckie