fbpx

RMB3 op Stichting Eiland IJsselmonde Festival

6 november 2019 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband 3

Afgelopen zaterdag nam Rijnmondband 3 deel aan het Stichting Eiland IJsselmonde Festival in Ridderkerk. Ieder jaar wordt dit festival gehouden op de eerste zaterdag van november om orkesten uit de regio de kans te geven kennis met elkaar te maken. Ieder orkest krijgt 30 minuten de tijd om een inspeelstuk, twee door de jury te beoordelen stukken en een afsluitstuk ten gehore te brengen.

Voor de RMB3 een mooie gelegenheid om te kijken waar ze muzikaal gezien staan.

Onder leiding van dirigent Michiel de Boer speelden ze in met Jupiter Hymne van de film The Planets. Na een korte introductie en wat weetjes over de muziek die gespeeld werd, was het tijd voor het eerste stuk: Sound of Music. Een leuk en vlot arrangement met verschillende nummers uit de film The Sound of Music.

Het tweede stuk was een medley van de populaire Nederlandse band Doe Maar. Het orkest swingde er vrolijk op los en muzikaal klonk het allemaal prima! We zijn benieuwd naar de beoordeling.

Onder het mom van ‘Je moet de mensen altijd iets herkenbaars meegeven’, was het afsluitwerk een medley van The Eagles. Met nummers als Heartache Tonight, Desperado en natuurlijk Hotel California zorgde de RMB3 voor een leuke afsluiter!

Na het optreden was er nog tijd voor een drankje en wat gezelligheid voordat het tijd was om de juryrapporten op te halen. Patrick nam dankbaar de rapporten in ontvangst en werd gevraagd volgend jaar weer mee te doen.

Voor beide nummers kreeg de RMB3 een mooie acht van de jury. Prima cijfers waar we zeker tevreden over mogen zijn! Ook staan er nog tips en verbeterpunten in waar de komende tijd aan gewerkt zal worden.

De hele dag is live uitgezonden op Facebook. Mocht je het gemist hebben en nieuwsgierig geworden zijn naar het optreden van RMB3, alle stukken zijn terug te luisteren op de Facebookpagina van Steijf.