fbpx

Music Kids

De naam zegt het al: iets met muziek en iets met kinderen. Dat kinderen muziek leren maken vinden wij bij de Rijnmondband niet alleen hartstikke leuk, het is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling. Het leren bespelen van een instrument zorgt voor een betere motoriek, meer concentratie, het kunnen uiten van emoties en zelfs een positief effect op taalontwikkeling. Tot slot worden ook sociale vaardigheden verbeterd en leren kinderen om samen te werken. Muziek maken bij de Rijnmondband Schiedam, en dus ook bij de Music Kids, doen we tenslotte samen! 

Op scholen wordt, vaak door tijdgebrek, weinig tot geen aandacht besteed aan de muzikale vorming en daar brengt de Rijnmondband verandering in! Music Kids is een project waarbij kids vanaf 5 jaar op een prikkelende en speelse manier in aanraking worden gebracht met de beginselen van muzikale vorming. Om dit project onder de aandacht te brengen, verzorgt een groep vrijwilligers binnen de vereniging muziekworkshops op basisscholen. Soms ook voor meerdere weken achter elkaar om de kinderen meer verdiepend mee te nemen in alles wat met muziek en het spelen binnen een vereniging te maken heeft.

Hoe ziet het Music Kids project eruit?

Het Music Kids project in ons clubgebouw in Schiedam duurt in totaal 12 weken en is gratis te volgen voor kinderen vanaf 5 jaar. In de eerste zes weken leren ze kennis maken met alle instrumenten en de basis van de algemene muzikale vorming. In de tweede zes weken worden lessen gevolgd in ons eigen opleidingstraject voor een door de kinderen zelf gekozen instrument. Zij mogen deze dan ook van ons lenen en mee naar huis nemen om daar verder te oefenen. En natuurlijk aan iedereen (inclusief de buren) te laten horen wat ze al geleerd hebben. Soms zijn er ook optredens van de Jeugd Rijnmondband waar de Music Kids ook hun muzikale skills mogen laten zien. Aan het einde van de drie maanden mogen ze kiezen: stoppen of doorgaan en lid worden van de Jeugd Rijnmondband. Dé ideale manier dus om kinderen gratis kennis te laten maken met muziek en misschien wel de start van hun muzikale carrière. 

De Musickids is een leuk programma om onder enthousiaste begeleiding verschillende instrumenten te proberen en zo te kunnen bepalen welk instrument past bij je kind. – Vader Marco

Op 11 maart starten we weer met het eerste 12-weekse traject Music Kids van 2023. Meer informatie of jouw kind(eren) inschrijven? Vul dan onderstaand contactformulier in en we vertellen je snel meer. 

Muziekles op basisscholen

Om het Music Kids project onder de aandacht te brengen en kinderen enthousiast te maken voor het maken van muziek, worden er regelmatig gratis muziekworkshops gegeven op basisscholen in Schiedam en sinds kort ook in Vlaardingen, Maassluis en regio Albrandswaard. Tijdens deze workshop leren we kinderen in ongeveer 90 minuten (aan te passen aan jullie rooster) kennismaken met de vereniging, onze instrumenten en het lezen van muziekschrift. Zo’n workshop staat in het teken van het ontdekken van ieders muzikale talent, maar vooral ook samen plezier maken. Dat is namelijk wat wij binnen de Rijnmondband zo ontzettend belangrijk vinden. 

Ben jij leerkracht op een school en wil je jouw kinderen kennis laten maken met muziek? Of wil je graag een langduriger muzikaal project? We hebben hier nog enkele plekken voor vrij in januari en feberuari 2023 (tweede ronde na de zomervakantie). Reserveer alvast jouw plek via https://datumprikker.nl/pwx3q87wuc94mygy of mail naar onderstaand adres en dan gaan wij kijken of we voldoende vrijwilligers hebben om langs te komen. 

Opleidingscoördinator: Barbara Koomans – vd Dries
Commissievoorzitter Jeugdzaken: Annette van der Steen
Operationele team: Stella de Vette, Jilani Kerklaan & Esther van Scheijndel

Contact opnemen? 

Mail naar musickids@rijnmondband.nl , bel Barbara op 06-83974622 óf vul onderstaand contactformulier in.