fbpx
Marvin Schaap on 9 januari 2018

Music Kids
Music Kids is het kennismakingstraject voor basisschoolkinderen. Twee keer per jaar start er een  nieuw traject Music Kids, waarbij kinderen vanaf 5 jaar de beginselen van het muziek maken leren. Dit traject bestaat uit zestien zaterdagen waarbij ze er uiteindelijk voor kunnen kiezen om lid te worden van de Jeugd Rijnmondband. De lessen zijn op zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Jeugd Rijnmondband
De JRB bestaat uit 21 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Ze worden graag gezien op verschillende taptoes en lopen zo’n 20 optredens per jaar. Naast hun show ‘Golden Oldies Grooves’ hebben ze een erg hip repertoire waarmee ze meerdere avondvierdaagsen, lampionnenoptochten en de jaarlijkse Sinterklaasintocht muzikaal omlijsten. De Jeugd Rijnmondband repeteert iedere vrijdag van 18:30 uur tot 20:15 uur.

Rijnmondband
De RMB is de Show- & Marchingband van de Rijnmondband. De RMB heeft zo’n 25 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Naast de vele taptoes en parades neemt de RMB ook regelmatig deel aan concoursen en wedstrijden om op niveau te blijven en naar het vierjaarlijkse WMC toe te werken. De RMB telt 48 spelende leden met de minimale leeftijd van 16 jaar. Naast de wekelijkse muzikale repetitie op vrijdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur, repeteert de RMB ook regelmatig op zondag in de sporthal of buiten op het veld.

Rijnmondband 3
RMB 3 is het podiumorkest van de Rijnmondband en telt zo’n 30 leden met uiteenlopende leeftijden. Ze spelen een zeer uitgebreid repertoire met onder andere Nederlandse en Zuid-Amerikaanse muziek en een aantal popnummers. De RMB 3 is ideaal voor muzikanten die samen muziek willen maken op een minder intensieve manier dan een Show- & Marchingband. De RMB 3 repeteert iedere donderdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur.

Nieuwsgierig geworden en wil je graag eens langskomen of heb je vragen?
Neem dan contact op met onderstaande gegevens.

Jorrit Penninga
Secretaris, Rijnmondband
secretariaat@rijnmondband.nl