fbpx

Jeugd Rijnmondband bestaat 80 jaar!

3 juli 2018 Geplaatst door: Marvin Schaap Rijnmondband

Stel je eens voor: je hebt een geheim, waar je dolenthousiast over bent en waar je met iedereen die het maar horen wilt, over wilt praten. Ken je dat gevoel? Dit is wat de jeugdleden van de Rijnmondband de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Afgelopen zaterdag mochten zij eindelijk hun nieuwe uniform aan de rest van de vereniging en het publiek presenteren tijdens de jubileumtaptoe voor het 80 jarig bestaan van de Jeugd Rijnmondband.

Het beloofde een warme maar leuke dag te worden. De jeugdleden hebben erg naar deze dag uitgekeken en een aantal stond dan ook al vroeg aan het bed van papa en mama. Op de band was het al gezellig druk met deelnemers en iedereen had er, ondanks de warmte, veel zin in.

De leden van de Jeugd Rijnmondband zouden zich voor de laatste keer in het oude uniform hijsen. Na het inspelen was het tijd voor een korte straatparade door het centrum van Schiedam met als eindpunt het Stadserf, waar de taptoe zich bevond. De Jeugd Rijnmondband liep als laatste met achter haar aan alle leerlingen van de Music Kids.

Op het Stadserf klonk de gezellige muziek van de RMB3 die het publiek extra hebben opgewarmd tijdens het voorprogramma. Zij sloten af met een medley van André Hazes waardoor het publiek in een gezellige stemming was.

De taptoe werd geopend door de RMB waarna de eerste deelnemer, Showband Jong Holland Junioren, het veld op kwam voor hun show. Zij werden gevolgd door Showkorps Jong Excelsior Delft en Jong Euroband. Daarna was het de beurt aan de RMB. Ondanks de toch wel stevige wind en wegwaaiende ballen, was het een prima show aan het luide applaus te horen. Vervolgens was het de beurt aan Jeugdkorps Wilhelmus, gevolgd door Jong Laurentius. Toen was het eindelijk tijd voor de Jeugd Rijnmondband. Ze hadden zich verdekt opgesteld in het tunneltje onder de appartementen zodat iedereen het tegelijk zou zien. De bellenblaasinstallatie ging aan en de stem van Youri klonk over het plein. Daar kwamen ze, vol trots in hun nieuwe uniform het plein op. Het publiek was erg enthousiast en begroette ze met een hard applaus en gejoel. Het uniform is mooi geworden! Erg volwassen, maar de kleur en het hoedje geven er precies genoeg jeugdigheid aan. Na een kort rondje over het plein, was het tijd voor de show. Ondanks de warmte, het lange wachten en al het spannende van deze dag, hebben ze een goede show gelopen en muzikaal prima gespeeld!

Na de JRB was het tijd voor de finale. Toen alle korpsen opgesteld stonden speelde Madeleine het taptoesignaal, gevolgd door het Wilhelmus. Na een klein dankwoordje was er nog een presentje voor alle deelnemende korpsen, en marcheerde iedereen nog een laatste keer langs het publiek. Op de terugweg liepen de RMB, JRB en leerlingen gezamenlijk terug naar het gebouw met de andere korpsen voor en achter hen.

Al met al een geslaagde dag, die volledig in het teken stond van het jubileum van de Jeugd Rijnmondband.

Het nieuwe uniform van de Jeugd Rijnmondband is mede mogelijk gemaakt door de Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Prins Bernhard Cultuurfonds.