Verberg informatieBekijk informatie

Rijnmondband 3

RMB 3 is het podiumorkest van de Rijnmondband en telt zo’n 30 leden met uiteenlopende leeftijden. Ze spelen een zeer uitgebreid repertoire met onder andere Nederlandse en Zuid-Amerikaanse muziek en een aantal popnummers. De RMB 3 is ideaal voor muzikanten die samen muziek willen maken op een minder intensieve manier dan een Show- & Marchingband. De RMB 3 repeteert iedere donderdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur.

  • Secretaris: Vacant
  • Contact: rmb3@rijnmondband.nl

Sinds 28 maart 1996 is de Rijnmondband 3, ook wel RMB3 genoemd, een niet meer weg te denken onderdeel van de Rijnmondband. De leden van RMB3 zijn onder andere leden die na de Show en Marchingband wel graag willen blijven musiceren maar het iets ‘rustiger’ aan willen doen. Uiteraard zijn er ook geen oud-leden van de RMB en de leeftijdscategorie loopt zeer uiteen. Daarom is iedereen welkom bij RMB3!

De optredens van RMB3 zijn bijna altijd binnen, bijvoorbeeld bij gelegenheden (recepties ter gelegenheid van VUT, 25 jarig huwelijk, 50ste verjaardag) of bij instellingen (ziekenhuizen, verzorgingshuizen, wijkcentra). RMB3 treedt dus niet, zoals de Jeugd- en Rijnmondband, op tijdens taptoes en parades. Het orkest staat sinds 2019 o.l.v. Michiel de Boer.

RMB3 bestaat uit ongeveer 30 leden die wekelijks repeteren om bestaand repertoire te vervolmaken en nieuw repertoire in te studeren. Zo bestaat het repertoire onder andere uit Nederlandse muziek, Zuid Amerikaanse muziek en pop. Kort gezegd wij zijn een podiumorkest met amusementsmuziek. De bezetting bestaat uit trompetten, bes-bassen, trombones, baritons, saxofoons en slagwerk.