Voorzitter Rijnmondband (m/v)

De huidige voorzitter van de Rijnmondband Schiedam, Wim van Wijngaarden, heeft aangegeven zijn voorzitterschap na ruim 7 jaar te beëindigen. De Rijnmondband is dan ook op zoek naar een nieuwe voorzitter die met nieuw elan de vereniging weer een volgende periode inleidt.

De Rijnmondband is een muziekvereniging van bijna 150 leden, bestaande uit de MusicKids, Jeugd Rijnmondband, Rijnmondband en Rijnmondband-3.

De show- & marchingband van de Rijnmondband verzorgt optredens in zowel binnen- als buitenland. Naast taptoes, streetparades en concerten, neemt de Rijnmondband ook deel aan diverse concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours, waar afgelopen zomer een 4de plaats op show wereldwijd is behaald.

Uiteraard staat de opleiding van onze jeugd ook hoog in het vaandel. De Rijnmondband investeert daarom ook veel in haar eigen muziekopleiding, de MusicKids en Jeugd Rijnmondband. Maar bovenal draait het bij deze vereniging, naast muziek maken op een zo’n hoog mogelijk niveau, ook om het samen musiceren en het plezier.

FUNCTIE-EISEN
Een voorzitter van de Rijnmondband..
• leidt de algemene ledenvergadering en de bestuursvergaderingen;
• voert gezamenlijk met het bestuur het beleid van de vereniging, en is verantwoordelijk met het bestuur voor de financiële en commerciële zaken van de vereniging;
• is betrokken bij de vereniging en heeft affiniteit met het verenigingsleven (bij voorkeur mars- en showbands);
• beschikt over communicatieve vaardigheden, is integer en toegankelijk, en kan zowel delegeren/coördineren als handelend optreden; en
• is een vertegenwoordiger van de vereniging, zowel naar binnen als naar buiten toe.

CONTACT
Hebben we je enthousiast gemaakt? Stuur dan jouw motivatiebrief inclusief CV naar secretariaat@rijnmondband.nl, t.a.v. Koen Schilperoord (Secretaris) of bel voor meer informatie met Wim van Wijngaarden (huidig Voorzitter) 06-29058372.