Music Kids

Music Kids is een project waarbij kids vanaf 5 jaar op een prikkelende en speelse manier in aanraking worden gebracht met de beginselen van muzikale vorming. Op scholen wordt, vaak door tijdgebrek, weinig tot geen aandacht besteed aan de muzikale vorming en daar brengt de Rijnmondband vanaf nu dus verandering in!

Onderzoek in Londen heeft uitgewezen dat het leren spelen van een muziekinstrument en het leren lezen van muzieknoten van groot belang zijn voor de algemene ontwikkeling.

Op professionele wijze heeft de Rijnmondband het MusicKids-project vertaald naar de situatie in Schiedam. In samenwerking met basisscholen wordt het project ten uitvoer gebracht.

Je start met een workshop op je eigen school. Je leert hier kort kennismaken met allerlei vormen van muziek maken. En niet alleen kijken, want er ligt van alles klaar; een saxofoon, een trompet, een bariton, een trommel en heel veel andere percussie-instrumenten. Dat mag je allemaal zelf proberen! Na de workshop krijg je 4 maanden lang, GRATIS muzieklessen aangeboden! Deze vier maanden zijn opgedeeld in twee delen. De eerste acht weken start je met de algemene muzikale vorming. Je leert toonhoogtes, nootwaarden en dynamiek herkennen. Ook worden alle instrumenten besproken waar je uit kunt kiezen.

Je leert er de belangrijkste dingen over en mag na de eerste acht weken kiezen op welk instrument jij verder wilt! De tweede acht weken van dit project leen je het door jou gekozen instrument van de Rijnmondband. Je krijgt hier speciale lessen voor en mag het instrument mee naar huis nemen om aan iedereen te laten horen wat jij al geleerd hebt! Tijdens het tweede traject worden lessen gevolgd in ons eigen opleidingsprogramma. Daar leren de MusicKids hun gekozen instrument ook echt bespelen.

Ook leren de kinderen hoe het is om in een korps te lopen. Natuurlijk zijn er al snel optredens voor de MusicKids en doen ze veel samen met de muzikanten van de Jeugd Rijnmondband. Al enkele jaren zijn ze de sterren tijdens een kerstconcert samen met de orkesten van de Rijnmondband en geven ze optredens tijdens andere evenementen.

Kortom, als MusicKid sta je heel snel in de spotlights!

Wil jij meer informatie over MusicKids?

Annette van der Steen
Opleidingscoördinator
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Demo
  • Postadres

   Postbus 127
   3100 AC, Schiedam

   Sociale media

  • Bezoekadres

   Lange Nieuwstraat 183
   3111 AJ, Schiedam

   Contact

   Telefoon: +31 (0)6 40 28 38 50
   E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.